LANDSCHAP

<< TERUG NAAR OVERZICHT

Sporen in het land
Lopikerwaard, 2012
Jan ontwierp samen met Johan Sietzema vijf objecten voor het landschap in de Lopikerwaard.
Met hulp van 423 kinderen uit omliggende basisscholen werden de manden opgevlochten.
FOTOREPORTAGE >>


Slag om het Watergraafsmeer
Park Frankendael 2011 /2012
In het project De slag om het Watergraafsmeer worden ambacht, kunst en het besef van leven in een polder op een voor kinderen aansprekende manier met elkaar vervlochten.
De Wilgenvloot in het park Frankdael in Amsterdam-oost is een groot succes: naar aanleiding van de grote aantrekkingskracht van de boten op spelende kinderen wordt het project in 2012 een jaar langer voortgezet.

De Slag is een initiatief van de Witte Beer, ondersteuning en/of participatie: Waternet, Stadsdeel Oost, De Vrienden van Frankendael De Rode Loper op school, De Animatietafel en Zandraket.
Basischolen: Aldoende, WSV, Frankendael, De Kraanvogel, De Waaier.
FOTOREPORTAGE >>
Washingtonia robusta L schika
Hortus Botanicus, Amsterdam 2009
Tijdens de expostie ®evolutie maakte Jan van Schaik een werk met als thema: Mimicry als overlevingsmechanisme.
LEES MEER >>


Skieppegers
Kasteeltuin Sypesteyn, Loosdrecht 2007
Voor de expositie Tijdsbeelden maakte Jan van Schaik een werk met hard zwenkgras. Hij vergrootte de traditionele eendenbroedkorf en hing er een aantal op de kop...
FOTOREPORTAGE >>


Heilige globe
Hengelo 2007
In Hengelo worden kunstenanars uitgenogd achter baseliek een werk voor een betstaande sokkel te maken. Dit jaar was het thema Heilige Huisjes. Jan maakte een bol uit wilgentenen gevlochten. Doorstoken met een kronkelwilg hingt aan deze precies boven de sokkel.
FOTOREPORTAGE >>


De boender
Le Bizet – België, 2006
Art Terre is een internationaal landart symposium in het Waalse Le Bizet. Johan Sietzema en Jan van Schaik veegden een stuk aarde op en ondersteunden het met een staketsel van wilgenteen. De menselijke ingreep bleef volkomen afhankelijk van de natuur. Het weer en de zwaartekracht werden slechts tijdelijk weerstaan.
FOTOREPORTAGE >>


polyphilo's Droom
Hortus Botanicus, Leiden 2005
In de nazomer van 2006 organiseerde het Amsterdams Beelhouwers Kollektief in de Botanische Tuin van de TU van Delft een expositie getiteld polyphilo's Droom.
Jan van Schaik maakte een installatie met vijf deuren op een bospad. Op elke deur stond op de buiten- én de binnenkant het woord IN.
FOTOREPORTAGE >>


Deuren in het bos
Kunstroute, Ruurlo 2005
FOTOREPORTAGE >>


Derwish Arboretum
Kunstroute, Ruurlo 2003

<< TERUG NAAR OVERZICHT